فهرست مطالب
نشریه مطالعات حفاظت و امنیت انتظامی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 56، پاییز 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/11/14
- تعداد عناوین: 6
-
-
صفحات 1-33زمینه و هدف
تهدیدهای امنیتی در فضای مجازی برای جمهوری اسلامی ایران واقعیتی انکارناپذیر است. موضوعی که اکنون اکثر افراد جامعه به آن اذعان دارند و نه تنها از سوی تحلیل گران داخلی بیان می شود بلکه طراحان و مجریان خارجی به طور آشکار آن را اعلام و در جهت اجرایی کردن آن، برنامه وبودجه های زیادی صرف می نمایند. هدف از انجام این پژوهش تبیین ابعاد تهدیدهای امنیتی در فضای مجازی با تاکید بر پیام رسان ها علیه امنیت کشور می باشد.
روش شناسی:
در این پژوهش از رویکرد کیفی و روش نظریه زمینه ای برای عملیات پژوهش و تحلیل داده ها استفاده شده است. شیوه گردآوری اطلاعات در این پژوهش به دودسته کتابخانه ای و میدانی تقسیم می شود. در خصوص گردآوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع و پیشینه پژوهش از روش های کتابخانه ای و برای گردآوری داده های پژوهش از روش میدانی و مصاحبه استفاده شد؛ بنابراین پژوهش حاضر به لحاظ روش، ترکیبی (کیفی _ کمی) است که در آن از 32 نفر از گروه خبرگان شامل متخصصان حوزه فضای مجازی در پلیس فتا و اساتید دانشگاهی که با روش هدفمند انتخاب شده اند مصاحبه های عمیق انجام شده است.
یافته ها:
بر این اساس ابعاد مختلفی به دست آمد که بخش های اصلی آن عبارت اند از: شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردها و نتیجه ها؛ همچنین، پدیده مرکزی نیز یعنی تکامل یافتن امنیت در فضای مجازی که در میانه الگو قرارگرفته است که فعالیت ها و جریان فرایندها حول آن شکل می گیرد.
نتیجه گیری:
بعد از انجام کدگذاری باز، محوری و گزینشی چهار زمینه اصلی عبارت اند از: مسئله مداخله های دولت در فضای مجازی، وابستگی بحث دسترسی_قانون، دوگانگی سود و زیان مجازی، دگرگونی فرهنگی_هویتی. زمینه اصلی در این پژوهش، تکامل یافتن امنیت در فضای مجازی است که به شکل یک الگوواره شامل شرایط راهبردی و نتیجه ها ارایه شده است.
کلیدواژگان: تبیین ابعاد، تهدیدهای امنیتی، فضای مجازی، پیام رسان ها -
صفحات 35-54زمینه و هدف
این پژوهش با هدف شناخت نقش صیانتی و پیشگیرانه فرماندهان و مدیران در کاهش جرایم کارکنان انجام شد. پژوهشگر در این پژوهش به دنبال آن است تا سهم و اولویت هریک از نقش های مراقبتی، ممانعتی و مقابله ای فرماندهان را در صیانت کارکنان و کاهش سطح ارتکاب جرم در نیروی انتظامی تبیین کند.
روشاین پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی- پیمایشی است. ابزار جمع آوری پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بوده و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مقدار 0.89 برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از نرم افزار spssو آزمون های فریدمن، استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل 485 نفر از کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان مازندران بوده که برابر محاسبه ها، حجم نمونه پژوهش تعداد 214 نفر تعیین شد.
یافته ها و نتیجه گیری:
بر اساس نتایج به دست آمده؛ ناکارآمدی و تسلط ناکافی کارکنان بر حیطه وظایف و اختیارات قانونی بالاترین دلیل مبنی بر ضرورت اعمال نقش مراقبتی؛ وجود برخی ضعف ها و خلاءهای قانونی زمینه ساز جرم بیشترین دلیل برای اعمال نقش ممانعتی و وادارکردن کارکنان به انجام برخی اقدام های خلاف بالاترین دلیل ضرورت اعمال نقش مقابله ای فرماندهان و مدیران در کاهش جرم توسط کارکنان هستند و در نتیجه گیری نهایی براساس مقایسه کای مربع فریدمن هریک از پرسش ها، مشخص شد که بیشترین نقش موثر فرماندهان و مدیران در کاهش ارتکاب جرم توسط کارکنان مربوط به نقش مقابله ای605/245، نقش ممانعتی58/113و نقش مراقبتی295/67 در مرحله سوم و نقش پایین ترین تاثیر را دارد.
کلیدواژگان: صیانت و پیشگیری، فرماندهان و مدیران، جرائم، کارکنان، مازندران -
صفحات 55-73زمینه و هدف
پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر شفافیت سازمانی بر چابکی سازمانی در سازمان های اطلاعاتی استان مازندران با میانجی گری درگیری شغلی می باشد.
روش :
این پژوهش ازنظر نوع، توصیفی- پیمایشی است که به روش میدانی اجراء گردید. جامعه آماری پژوهش، مدیران و کارکنان سازمان های اطلاعاتی استان مازندران به تعداد 260 نفر می باشند که از طریق جدول مورگان تعداد152 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند که برای محاسبات صحیح تر به 158 نفر ارتقاء یافت. روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت تصادفی و نظام مند است، برای تعین روایی پرسش نامه ها از روش روایی محتوایی استفاده شد و پس از قضاوت صاحب نظران محتوای آن تایید شد. همچنین از روایی سازه نیز استفاده گردید. برای تعیین پایایی پرسش نامه ها نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که عدد 89/0 برای شفافیت سازمانی، عدد 91/0 برای درگیری شغلی و عدد 84/0 برای چابکی سازمانی به دست آمده است و نشان دهنده پایایی مناسب آن است. ابزار مورد استفاده 3 پرسش نامه استاندارد که برای شفافیت سازمانی 26 گویه، پرسش نامه چابکی 36 گویه و پرسش نامه درگیری شغلی 10 گویه می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی، روش تحلیل عاملی و معادلات ساختاری استفاده گردید.
یافته و نتیجه گیری:
سازمان های اطلاعاتی برای تحقق چابکی سازمانی در بین کارکنان، باید افزایش شفافیت سازمانی را در حوزه های درون سازمانی نهادینه نماید؛ همچنین به افزایش درگیری شغلی کارکنان توجه نماید. نتایج نشان می دهد که میزان ضریب مسیر بین شفافیت سازمانی و درگیری شغلی برابر با 74/0، میزان ضریب مسیر بین شفافیت سازمانی و چابکی سازمانی برابر با 81/0 و میزان ضریب مسیر بین درگیری شغلی و چابکی سازمانی 51/0 می باشد که نشان از تاثیر بالای متغیر تاثیرگذار بر متغیرهای وابسته مربوط می باشد. کلید واژه ها: شفافیت سازمانی، چابکی سازمانی، درگیری شغلی.
کلیدواژگان: شفافیت سازمانی، چابکی سازمانی، درگیری شغلی -
صفحات 75-98زمینه و هدف
امروزه بسیاری از مدیران دریافته اند که باید کالا و خدماتی را ارایه دهند که انتظار های مشتریان خود را برآورده ساخته و موجب کسب رضایت آنان گردند؛ به عبارت دیگر تمامی سازمان ها از بالاترین سطح گرفته تا پایین ترین سطح بایستی به فکر خدمت به خریداران و کارکنان خود باشند. تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط بین خدمات رفاهی عدالت محور با انگیزش کارکنان انجام شده است.
روش شناسی:
روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و بر مبنای روش توصیفی-پیمایشی است. در جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه استفاده شده است، جامعه آماری 800 نفر است که 248 نفر با استفاده از نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شده اند. پایایی ابعاد سه گانه (بر مبنای عدالت توزیعی، عدالت رویه ای و عدالت ارتباطی) بالاتر از 8 .0 با انگیزش کارکنان در سازمان، مورد بررسی قرار گرفته است، برای بررسی هم بستگی بین متغیرها از آزمون پیرسون استفاده شده است. از آزمون های دیگری نیز، مثل آزمون ANOVA برای بررسی تاثیر سن، تحصیلات و شغل بر متغیرها و از آزمون فریدمن برای رتبه بندی مولفه های تحقیق استفاده شده است.
یافته ها و نتیجه گیری:
نتیجه تحقیق نشان از همبستگی بالا، بین متغیرهای خدمات رفاهی (ابعاد سه گانه) عدالت محور با انگیزش کارکنان دارد. عدالت توزیعی در رتبه اول در ارتباط بین خدمات رفاهی و انگیزش کارکنان داشته و عدالت رویه ای در رتبه دوم و عدالت مراوده ای در رتبه سوم قرار دارد.
کلیدواژگان: انگیزش، خدمات رفاهی، عدالت ارتباطی، عدالت توزیعی، عدالت رویه ای -
صفحات 99-123زمینه و هدف
در جوامع امروزی؛ بشر همواره به دنبال تامین امنیت به عنوان نمونه ای از نیازهای اساسی خود است. مفهوم امنیت؛ مقوله ای اساسی در هر نظام اجتماعی بوده و همچنین برقراری امنیت اجتماعی در جامعه یکی از اولویت های اصلی محسوب می شود. عوامل متعددی در ایجاد احساس امنیت اجتماعی دخالت دارند که فقدان حضور آن ها، برقراری احساس امنیت اجتماعی را کند یا مانع از تحقق آن می شود، که یکی از این عوامل سرمایه اجتماعی می باشد.
روش :
مطالعه حاضر، درصدد بررسی رابطه بین هوش هیجانی و سرمایه اجتماعی در گرایش به احساس امنیت اجتماعی است. این مطالعه از لحاظ هدف، کاربردی و از نوع توصیفی و با روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل همه افراد بالای بیست سال در سطح شهر شاهین دژ است که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 187 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شد. به منظور گردآوری داده های میدانی از پرسش نامه و برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از الگوی سازی معادلات ساختاری بر اساس نرم افزار spssو Smart-Pls استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین هوش هیجانی و سرمایه اجتماعی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین سرمایه اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی شهروندان رابطه مثبت و معناداری یافت شد؛ چون که هر چه میزان سرمایه اجتماعی در جامعه بیشتر باشد به همان اندازه احساس امنیت اجتماعی بیشتر خواهد بود.
یافته ها و نتیجه گیرینتایج آزمون نشان می دهد که بین هوش هیجانی و سرمایه اجتماعی تاثیر مستقیم وجود دارد. بنابراین هر چه هوش هیجانی افراد جامعه افزایش یابد، سرمایه اجتماعی نیز افزایش خواهد یافت و ضرایب مسیر که بیان گر شدت رابطه است؛ نمایان گر تاثی ر324/0 درصدی هوش هیجانی بر سرمایه اجتماعی است و سرمایه اجتماعی نیز با 289/0 درصد بر احساس امنیت اجتماعی موثر است.
کلیدواژگان: هوش هیجانی، سرمایه اجتماعی، احساس امنیت اجتماعی -
صفحات 125-146زمینه و هدف
آگاهی به موقع و همه جانبه دستگاه های اطلاعاتی از علایم، زمینه ها و بسترهای بالقوه و بالفعل، رویدادها، تصمیمات، حرکت ها وکاربردهای موثر بر عامل امنیت، حفظ و صیانت، اشراف اطلاعاتی بر موضوع ها حاصل می شود. اشراف اطلاعاتی بسترهای لازم برای تصمیم گیری کلان و صحیح مدیران و تصمیم گیران برای مدیریت بحران های امنیتی برای مقابله با تهدیدها را فراهم می آورد.
روش :
روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی تحلیلی با رویکرد پیمایشی است. جامعه آماری 250 نفر از مدیران و کارشناسان ساحفاناجا و حفا فاتب تشکیل شده و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای است و حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 148 نفر تعیین و در نهایت 150 فقره پرسشنامه پس از تایید روایی با نظر خبرگان و تایید پایایی (794/0 =a) تکمیل شد و برای تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی، تای کندال، رگرسیون و فریدمن استفاده شد.
یافته ها و نتیجه گیری:
نتایج و یافته های تحقیق نشان می دهد که «استفاده از روش های جمع-آوری پنهان» و « از نیروهای متخصص» در تحقق اشراف اطلاعاتی و حفاظتی بر شرایط بحران امنیتی برای مقابله با تهدیدها، تاثیر دارد «استفاده از روش های جمع آوری آشکار» در تحقق اشراف اطلاعاتی بر شرایط بحران مورد تایید قرار نگرفت.
کلیدواژگان: تهدید، امنیت، بحران، مقابله، اشراف
-
Pages 1-33Background and Aim
Security threats in cyberspace are an undeniable fact for the Islamic Republic of Iran. This is an issue that is now acknowledged by most people in the society and is not only stated by domestic analysts, but also by foreign designers and executives, who openly announce it and spend a lot of money and programs to implement it. The purpose of this study is to explain the dimensions of security threats in cyberspace by emphasizing the media against the security of the country.
MethodologyIn this research, a qualitative approach and a theoretical method have been used for research operations and data analysis.The method of data collection in this research is divided into two categories: library and field. Regarding the collection of information related to the literature on the subject and research background, library methods were used and to collect research data, field methods and interviews were used; Therefore, the present study is a combination (qualitative-quantitative) in terms of method.Where 32 members of the expert group include cyberspace specialists in the police and university professors In-depth selected interviews have been conducted.
ResultsBased on this, different dimensions were obtained, the main parts of which are:Causal conditions, contextual conditions, intervening conditions, strategies and results; Also, the central phenomenon is the evolution of security in cyberspace, which is located in the middle of the pattern Where activities and process flows are formed.
ConclusionAfter open, coded and selective coding, the four main areas are: The issue of government interventions in cyberspace, the dependence of the access-law debate, the dichotomy of virtual profit and loss, cultural-identity transformation.The main field of this research is the evolution of security in cyberspace, which is presented in the form of a model including strategic conditions and results.
Keywords: Explain dimensions, Security threats, Cyberspace, messengers -
Pages 35-54Background and Aim
In this study, the researcher seeks to explain the role and priority of each of the commanders' surveillance, deterrence and confrontation plans in protecting employees and reducing the level of crime in the police force.
MethodThis research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method. The research collection tool was a researcher-made questionnaire and its reliability was estimated to be 0.89 using Cronbach's alpha coefficient. SPSS software and Friedman tests were used to analyze the findings. The statistical population of this study included 485 employees of the police headquarters of Mazandaran province. According to the calculations, the sample size of the study was 214 people.
Findings and ConclusionBased on the results obtained; Inefficiency and insufficient mastery of employees in the field of legal duties and powers is the highest reason for the necessity of exercising a caring role; Existence of some weaknesses and legal gaps underlying the crime is the most common reason for acting as a deterrent and forcing employees to take some wrongdoing. The highest reason is the necessity of exercising the confrontational role of commanders and managers in reducing crime by employees. From the questions, it was found that the most effective role of commanders and managers in reducing crime by employees is related to the confrontational role of 245/605, the preventive role of 113.58 and the care role of 67.229 in the third stage and the lowest role.
Keywords: Protection, prevention, commanders, managers, Crimes, staff, Mazandaran -
Pages 55-73Background and Aim
The present study seeks to investigate the effect of organizational transparency on organizational agility in intelligence organizations in Mazandaran province with the mediation of job involvement.
MethodThis research is a descriptive-survey that was conducted by field method. The statistical population of the study is the managers and employees of intelligence organizations in Mazandaran province, numbering 260 people, of which 152 people were selected as a sample through Morgan table, which was increased to 158 people for more accurate calculations. The sampling method in this study is random and systematic. To determine the validity of the questionnaires, the content validity method was used and after the judgment of experts, its content was confirmed. Structural validity was also used. Cronbach's alpha coefficient was used to determine the reliability of the questionnaires. The number 0.89 was obtained for organizational transparency, 0.91 for job involvement and 0.84 for organizational agility and indicates its appropriate reliability. The instruments used are 3 standard questionnaires which are 26 items for organizational transparency, 36 items for agility questionnaire and 10 items for job engagement questionnaire. Descriptive statistical methods, factor analysis and structural equations were used to analyze the data.
Findings and ConclusionsIn order to achieve organizational agility among employees, information organizations should institutionalize the increase of organizational transparency in the areas of internal organization; Also pay attention to increasing the job involvement of employees. The results show that the path coefficient between organizational transparency and job involvement is 0.74, the path coefficient between organizational transparency and organizational agility is 0.81 and the path coefficient between job engagement and organizational agility is 0.51, which indicates the effect. The top of the variable affects the dependent variables. Keywords: Organizational Transparency, Organizational Agility, Job Involvement
Keywords: Organizational Transparency, Organizational Agility, job involvement -
Pages 75-98Background and Aim
Today, many managers have realized that they must provide goods and services that meet the expectations of their customers and lead to their satisfaction; In other words, all organizations from the highest level to the lowest level should think about serving their customers and employees. The present study aimed to investigate the relationship between justice-oriented welfare services and employee motivation.
MethodologyThe research method is applied in terms of purpose and based on descriptive-survey method. Two questionnaires were used in data collection. The statistical population is 800 people and 248 people were selected as a sample using purposive sampling. The reliability of the three dimensions (based on distributive justice, procedural justice and communication justice) higher than 0.8 with the motivation of employees in the organization has been examined. Pearson test has been used to examine the correlation between variables. Other tests, such as the ANOVA test, were used to examine the effect of age, education, and occupation on variables, and the Friedman test was used to rank research components.
Findings and ConclusionThe results of the study show a high correlation between the variables of welfare services (three dimensions) based on justice and employee motivation. Distributive justice is in the first place in the relationship between welfare services and employee motivation, and procedural justice is in the second place and interpersonal justice is in the third place.
Keywords: Motivation, welfare services, Communication Justice, Distributive Justice, Procedural Justice -
Pages 99-123Background and Aims
In today's societies, human beings always seek to provide security as an example of their basic needs. The concept of security is a fundamental category in every social system, and social security in society is one of the main priorities. Several factors interfere with the creation of a sense of social security that their lack of presence makes them feel or are prevented from achieving social security, which is one of these factors of social capital.
MethodThe present study aims to investigate the relationship between emotional intelligence and social capital in terms of feeling social security. This study was applied in a descriptive and surveyed manner. The statistical population of the study consisted of all people over twenty years old in Shahin-Dezh city, using the Cochran sampling formula, 187 individuals were selected as sample size. In order to collect field data, a questionnaire was used and for analyzing the research data, structural equation modeling was used based on SPSS and Smart-Pls software. The research findings indicate that there is a positive and significant relationship between emotional intelligence and social capital. There was also a positive and significant relationship between social capital and the sense of social security of citizens, because the greater the social capital in society, the greater the sense of social security.
Findings and ConclusionThe results of the test indicate that there is a direct effect between emotional intelligence and social capital; therefore, the greater the emotional intelligence of the people of the community, social capital will also increase, and the coefficients of the path that expresses the intensity of the relationship represents the effect of 324 / 0% emotional intelligence is on social capital and social capital is also affected by social security by 0.228%.
Keywords: emotional intelligence, social capital, societal sense of security -
Pages 125-146
macro and sound decision-making by managers and decision-makers to manage security crises to deal with threats.
MethodThe research method is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in nature with a survey approach. The statistical population consists of 250 managers and experts of Sahafanaja and Hafeh Fateb and the method of stratified random sampling is 148 people using Krejcie and Morgan table and finally 150 items of questionnaire randommanage security crises to deal with threats.
Keywords: manage, Security, threats. Method